Billån utan säkerhet

Ett billån utan säkerhet passar bra för dig som funderar på att köpa en lite äldre begagnad bil eller en bil av en privatperson. När du tar ett billån utan säkerhet behöver du nämligen inte köpa bilen av en auktoriserad bilhandlare utan kan köpa bilen direkt av en privatperson och det spelar ingen roll hur gammal bilen är.

Din bil behöver inte heller godkännas av långivaren men för din egen skull är det ändå bäst att du kontrollerar att bilen är i gott skick. Eftersom kraven för den här typen av billån är lägre än för ett billån med säkerhet finns det folk som väljer att ta ett billån utan säkerhet även när de köper en ny bil.

Rekommenderade långivare för billån utan säkerhet

[all]

Se fler billån här.

Fakta om billån utan säkerhet

Lånebelopp. Till skillnad från ett lån med säkerhet får du låna till hela bilens värde när du tar ett billån utan säkerhet, vilket är bra om du inte har några sparpengar. Du kan få låna ända upp till 350 000 kronor och de flesta långivare har ett lägsta lånebelopp på 20 000 – 40 000 kronor, men det finns billån med lägre lånebelopp än så.

Lånetid. Man brukar kunna lägga upp ett billån utan säkerhet på 2 – 12 år.

Krav. Kraven för ett billån utan säkerhet är inte speciellt höga. Du får som sagt köpa bilen av vem som helst och långivaren har inte din bil som säkerhet för lånet, men du måste ha en stabil årsinkomst. Hur mycket du måste tjäna för att få ett billån beror på hur mycket bilen kostar och hur stora utgifter du har.