Billigare billån

Billån24.se ska nu ge dig några tips på hur du kan få ett så billigt billån som möjligt, för det är ju dumt att betala för mycket.

Jämför billån

Att man ska jämföra billån innan man slår till kan tyckas självklart men trots det är det många som slarvar med det här. Istället vänder de sig till sin vanliga bank och tar ett lån där utan att ta reda på om en annan bank kan erbjuda ett billigare billån. Det här misstaget ska du naturligtvis inte göra, det är därför billån24.se tydligt visar dig vilka räntor våra banker har. Däremot måste du tänka på att de räntor som presenteras här är den lägsta möjliga ränta du kan få eftersom räntorna för billån sätts individuellt, precis som för alla andra banklån. Det enda sättet att ta reda på vilken ränta just du kommer att få är att göra flera ansökningar hos flera banker eller helt enkelt kontakta bankerna per telefon.

Vänd dig till en lånförmedlare

Ett mycket bekvämt sätt att hitta ett billigt billån är att vända sig till en lånförmedlare, det finns flera fördelar med det.

  • Lånförmedlaren letar fram det bästa erbjudandet för just dig utan att du själv behöver kontakta bankerna själv.
  • Du behöver bara göra en enda ansökan så sätter en budgivning igång mellan flera banker som slåss om dig som kund.
  • Bara en enda kreditupplysning registreras hos UC trots att flera banker är inblandade.

Det är inte alla lånförmedlare som samarbetar med de billigaste bankerna, så om du vill vända dig till en lånförmedlare bör du vända dig till en som gör det, till exempel till Advisa eller Sevenday. Advisa är kända för att hitta lån med riktigt låga räntor och Sevenday ger dig en lägstaprisgaranti.

Fler tips

  • Försök att spela ut bankerna mot varandra. Om du hittar en billigare ränta för ditt billån någon annanstans ska du nämna det för banken du kontaktar.
  • Bli helhetskund hos banken, det brukar vara populärt och kan ge en lägre ränta. Att bli helhetskund innebär att du öppnar ett lönekonto/transaktionskonto på banken och knyter ett bankkort till det. Du kan även samla dina lån hos banken och öppna ett sparkonto där men det är inte nödvändigt.
  • Om du har råd att betala en handpenning på 20 % av bilens värde kan det löna sig att ta ett billån med säkerhet.
  • Om du har en sambo som arbetar kanske du kan ha din sambo som medsökande, det ger nästan alltid ett billigare billån.