På Billån24 hittar du alla frågor om billån för att du ska kunna ta billån för att köpa en bil. Vi har sammanställt flera guider och artiklar samt gjort det lättare för dig att hitta rätt alternativ på lånemarknaden. Du kommer på ett smidigt sätt kunna hitta billån med betalningsanmärkningar eller låna med eller utan säkerhet.

Här på den här sidan hittar du svaren på de frågor om billån du kan ha. Hur lång tid det tar för dig att få pengarna utbetalda, vad det innebär att ta ett billån och vad du ska välja när du har möjligheten. Dock måste du komma ihåg att din ekonomiska situation är unik och att du kanske inte har möjligheten att få samma låga ränta som någon annan. Långivarna vi samarbetar med erbjuder nästan alltid en individuellt anpassad ränta.

Frågor om billån

Frågor om billån

Nedanför hittar du däremot svaren på de vanliga frågor om billån du kan tänkas ha:

Hur mycket får jag ta i billån?

Väljer du ett billån utan säkerhet kan du låna upp till 600 000 kr men du kan också välja ett billån med säkerhet. Då kan du låna 80% av kostnaden får bilen. Ett lån med bil som säkerhet kan innebära en lägre ränta.

Måste jag ha bilen som säkerhet?

Nej, du kan välja ett vanligt privatlån eller blancolån för att köpa bilen. Detta kallas även för billån utan säkerhet.

Hur lång löptid har ett billån?

Löptiden beror på vilken form av lån du väljer. Ett billån utan säkerhet kan läggas upp på 15 år och ibland mer. Ett lån med bil som säkerhet har vanligtvis ett krav på att bilen inte får bli äldre än 14 år när det är amorterat klart.

Vilken inkomst krävs för att jag ska få ta ett billån?

Det beror på vilken långivare du väljer och deras inkomstkrav. Minsta tänkbara fasta inkomst är på 120 000 kr per år. Men vill du låna ett större belopp kommer en högre inkomst att krävas.

Hur bestäms min ränta?

Räntan blir bestämd efter flera faktorer. Långivaren tittar på din inkomst, betalningsanmärkningar, andra skulder och vilka fasta utgifter du har. Utifrån den informationen blir din ränta bestämd. En del långivare erbjuder billån fast ränta men det är ovanligt.

Finns billån fast ränta?

Ja, det finns billån med fast ränta. Dock är det vanligtvis en högre ränta än om du valt en annan långivare. Välj ett billån med en låg ränta även om den inte är fast.

Kan jag låna med betalningsanmärkningar?

Har du betalningsanmärkningar kan det bli svårare att låna. Dock hittar du i vårt jämförelseverktyg flera alternativ som accepterar att du har betalningsanmärkningar. Räntan kan dock bli aningen högre än om du inte hade haft sådana.

Får jag låna med skulder hos Kronofogden?

Nej, det går inte att låna pengar idag om du har skulder hos Kronofogden. De måste vara betalda för att en långivare ska kunna erbjuda dig ett billån.

Går det att köpa bilen av en privatperson?

Om du vill använda ett billån med säkerhet går det inte att köpa en bil av en privatperson. Dock kan du med ett billån utan säkerhet köpa bilen från vem som helst.

När får jag svar på min ansökan?

Varje långivare tar olika lång tid på sig att bedöma din ansökan. En del långivare ger svar direkt eller inom några timmar. Hos andra långivare kan det dröja upp till 24 timmar.

Hur lång tid tar det att få pengarna på kontot?

Återigen beror det på vilken långivare du väljer. När det gäller vanliga lån tar det dock vanligtvis ett par dagar tills pengarna finns på kontot. Det kan dröja upp till en vecka om långivaren behöver mer information. Du kan däremot hitta den information i våra omdömen om långivaren eller direkt på långivarens hemsida.

Hur får jag pengarna utbetalda?

Efter att lånet godkänts kommer det att betalas direkt till ditt bankkonto.

Vilka krav måste jag uppfylla för att ta billån?

Du måste vara minst 18 år, sakna skuldsaldo hos Kronofogden och ha en fast inkomst. Utöver detta behöver du ha varit folkbokförd i Sverige i minst 1 år samt ha ett svenskt bankkonto. Varje långivare har däremot egna krav och villkor. Läs mer om dem i våra omdömen eller direkt på långivarens hemsida.

Hur betalar jag tillbaka mitt billån?

Vanligtvis får du en faktura en gång i månaden eller för tre månader framåt. En del långivare accepterar autogiro och då dras summan från ditt bankkonto automatiskt en gång i månaden.

Vad gäller vid ett billån med säkerhet?

Ett billån med säkerhet är ett lån med bil som säkerhet. Du måste då betala 20% av beloppet som kontantinsats. Bilen är därefter en säkerhet för långivaren att du betalar tillbaka lånet. Det innebär en lägre ränta men innebär också att bilen kan tas om du inte betalar lånet.

Frågor om billån – hoppas du fått svaren!

Vi hoppas att du fått svaren på de frågor om billån du har haft. På Billån24 hittar du flera artiklar och guider som kan hjälpa dig om du undrar över något specifikt. Vi har sammanställt allt kring billån utan kontantinsats och mycket annat här hos oss. Allt du behöver göra är att jämföra billån med hjälp av vår jämförelsetjänst. Hitta det lånet du tycker passar för din situation och köp bilen du alltid drömt om att kunna köra omkring med.