Minska bilkostnaden

Utgifterna för bilen kan bli rätt så höga om man inte tänker sig för, men det behöver inte nödvändigtvis vara så, inte om du följer de tips vi på billån24.se nu kommer att ge dig.

Fem tips som sänker dina bilkostnader

  1. Välj ett billigt billån. Jämför billån för att ta reda på vilket billån som blir billigast för just dig.
  2. Hitta en billig bilförsäkring. Kostnaden för bilförsäkringen kan bli rätt så hög om du inte aktivt letar efter en billig bilförsäkring som ändå ger din bil ett fullgott skydd. Om du har köpt en ny bil räcker det oftast med att skaffa halvförsäkring eftersom en vagnskadegaranti brukar ingå under de första 3 åren.
  3. Minska bensinkostnaderna. Tanka på den bensinstation som har billigast bensin och sänk din bensinförbrukning genom att inte köra med öppna fönster och se till att lufttrycket i däcken är bra. Öppna fönster, öppen taklucka, takräcke och dåligt lufttryck gör nämligen att bilen drar mer bensin.
  4. Köp en något begagnad bil. Om du köper en helt ny bil kommer värdet på bilen att sjunka så fort du kör den ur bilfirman och värdet kommer att vara halverat redan efter 3 år. Det kanske inte spelar så stor roll om du har tänkt att behålla bilen i många år framöver, men annars kan det vara bättre att köpa en bil som är 1 – 3 år gammal till ett mycket bra pris.
  5. Vårda din bil. Kolla oljan och kylvätskan regelbundet. Fixa de små defekter du kan hantera allteftersom och håll din bil ren. Allt det här gör att din bil håller längre.