Om oss

Author: jontz
Last Updated: 29 mars, 2022

Din jämförelsesajt för billån

Vårt främsta mål är att bli ett självklart val för dig som vill jämföra billån. Vi vet att det är svårt att navigera låndjungeln där ute och har därför skapat denna sajt för att göra valet lite enklare.

Vi strävar efter att jämföra alla Sveriges billån, bra som dåliga, för att ge dig en tydlig översyn över marknadens olika val. Vi kommer uppdatera sajten med nya långivare och uppdatera gamla villkoren för att göra användarupplevelsen så bra som möjlig för dig.

Tack för att du besöker oss på Billån24.se.

Det här tar vi med i jämförelsen

När du letar billån så är det viktigt att jämföra. Några riktlinjer när du ska jämföra lån finner du nedan:

1. Jämförelse av lånekrav

Det här är förmodligen den enskilt viktigaste jämförelsen. Om du inte uppfyller lånekraven som en viss långivare ställer på dig är det bara att glömma den långivaren.

Om du är ute efter ett billån bör du alltid börja med att jämföra årsinkomstkraven och ålderskraven, samt kolla upp om långivaren tillåter betalningsanmärkningar om du har några sådana. Det är därför som vi på billån24.se gör det jobbet åt dig.

2. Jämförelse av lånebelopp och låneperiod

Anledningen att vi jämför lånebelopp och låneperiod är egentligen rätt så självklar. När du ska köpa en bil till ett visst pris måste du hitta ett lån som täcker det beloppet.

När det gäller låneperioden kan det vara bra att ta ett billån som har en lång avbetalningstid om du inte har så stora marginaler.

3. Jämförelse av handläggningen

I våra recensioner får du en inblick i hur billånen handläggs, vilket kan vara bra att veta om du behöver ett billån snabbt.

Om du inte behöver ett billån snabbt spelar förmodligen inte handläggningstiden någon större roll, då är det viktigare att du fokuserar på de andra faktorerna istället.

4. Jämförelse av ränta

När du har hittat några billån som har rätt lånebelopp, tillräckligt lång låneperiod och som har lagom lång handläggningstid (vars lånekrav du uppfyller) är det dags att jämföra räntan på dessa billån.

I detta läge är det inte så dumt att välja det billån som har lägst ränta.

Kort och gott kan man säga att vår jämförelse av billån gör det lättare för dig att hitta det perfekta billånet. Lycka till!

När vi på billån24.se jämför billån tittar vi på flera faktorer. Vi jämför lånekrav, lånebelopp, låneperiod, handläggning och sist men inte minst så tittar vi på räntan.

Vi är väl medvetna om att de flesta brukar stirra sig blinda på räntan när de ska ta ett billån, men det är inte alltid så att det billigaste billånet är bäst för just dig. Du kanske inte ens har möjlighet att ta det billigaste billånet om du inte uppfyller lånekraven.

Det är därför som vår jämförelse innehåller flera faktorer än bara räntan, vilket hjälper dig att hitta det billån som passar bäst för just dig och dina förutsättningar.

 • Jämför 38 långivare.
 • Svar direkt.
 • Gratis ansökan.
 • Över 500 000 nöjda besökare.

8.7

 • Ansök på 2 minuter.
 • Endast en kreditupplysning (UC)
 • Jämför 40 långivare
 • Låna tryggt och säkert

8.6

 • Billån utan säkerhet.
 • Flexibel avbetalning.
 • Svar direkt.
 • Låna mer vid behov

8.5