Billån trots kronofogden?

Är det överhuvudtaget möjligt att få ett billån om man har skulder hos kronofogden? Det är en fråga som vi på billån24.se har fått några gånger. Svaret på den frågan är att det går men bara hos vissa banker, banker som riktar sig till folk som har svårt att få lån på grund av betalningsanmärkningar och skuldsaldon hos kronofogden. Du kan emellertid inte ta ett billån utan säkerhet ens hos dessa banker utan det är bara billån som kräver en säkerhet som gäller, och det räcker inte med att bara ha bilen som säkerhet.

Det här krävs för att få låna med kronofogdeskulder

Du måste ha en bostad som du kan belåna och det kanske du inte har eftersom den redan borde ha utmätts om du har skulder hos kronofogden. Det här betyder att du måste köpa en bostad som du kan belåna och det kan du göra om du har möjlighet att få ett bolån hos banken du vill ta ett billån hos. Om du har tillräckligt god betalningsförmåga är det inte omöjligt och då får du låna så att du även har råd att lösa skulden hos kronofogden och köpa en bil.

Nu är det knappast så att man köper en hel bostad bara för att man vill köpa en bil men om du ändå funderar på att ta ett bolån kan du alltid höra med banken om du även kan få ta ett billån i samma veva.

Det är flera saker som påverkar dina möjligheter att få ett bolån och billån om du är skuldsatt:

  • Du måste ha en fast anställning.
  • Du måste ha en tillräckligt god betalningsförmåga för att kunna betala tillbaka på lånet.
  • Du måste lösa skulden hos kronofogden.
  • Bostaden måste ha ett hyfsat marknadsvärde, du får inte låna om den är värd mindre än 200 000 kr.