Att köpa en bil är en stor ekonomisk investering och kan kräva ett billån utan kontantinsats. För många kan kontantinsatsen trots allt vara det största hindret. För att hjälpa till att överbrygga detta problem erbjuder Billån24 en plattform där du kan utforska möjligheterna till ett billån utan kontantinsats.

Vi arbetar för att göra billån tillgängliga och enklare, oavsett din ekonomiska situation. På vår webbplats kan du jämföra en mängd långivare som erbjuder billån utan kontantinsats, så att du kan hitta den bästa lösningen för dina behov. Vårt mål är att göra processen smidig och enkel, så att du snabbt och effektivt kan ta ditt första steg mot att äga din drömbil. Låt oss på Billån24 hjälpa dig att navigera i denna viktiga ekonomiska milstolpe.

8.7

 • Jämför 38 långivare.
 • Svar direkt.
 • Gratis ansökan.
 • Över 500 000 nöjda besökare.

Ränta:

2,95%

Låneperiod:

1 - 20 år

Minsta belopp:

5000 kr

Högsta belopp:

600 000 kr

8.6

 • Ansök på 2 minuter.
 • Endast en kreditupplysning (UC)
 • Jämför 40 långivare
 • Låna tryggt och säkert

Ränta:

2,95%

Låneperiod:

1 - 15 år

Minsta belopp:

10 000 kr

Max belopp:

600 000 kr

8.5

 • Billån utan säkerhet.
 • Flexibel avbetalning.
 • Svar direkt.
 • Låna mer vid behov

Ränta:

4,9%

Låneperiod:

1 - 12 år

Minsta belopp:

10 000 kr

Max belopp:

500 000 kr

8.4

 • Snabb ansökan.
 • Jämför 30 långivare.
 • Tillåter anmärkningar.
 • Samla lån och krediter.

Ränta:

2,94%

Låneperiod:

1 - 20 år

Minsta belopp:

10 000 kr

Max belopp:

600 000 kr

8.4

 • Samla lån och krediter smidigt.
 • Jämför 35 långivare samtidigt.
 • En enda kreditupplysning (UC).
 • Besked samma dag.

Ränta:

2,95%

Låneperiod:

1 - 20 år

Minsta belopp:

25 000 kr

Högsta belopp:

600 000 kr

Vad är kontantinsats bil

Kontantinsatsen för en bil är den initiala summan pengar du betalar i samband med köpet, vilket vanligtvis utgör en del av bilens totala köpeskilling. Storleken på kontantinsatsen kan variera, men generellt sett räknar de flesta traditionella finansinstitut med en kontantinsats omkring 20% av bilens pris. Denna summa dras sedan bort från det totala belopp du behöver låna. Vilket minskar hur mycket du behöver betala varje månad och din totala lånekostnad.

Även om det kan vara fördelaktigt att betala en kontantinsats bil eftersom det oftast innebär lägre räntekostnader och minskad risk för långivaren, är det inte alltid ekonomiskt genomförbart för alla. Därför finns det på Billån24 alternativ för dem som inte har möjlighet att betala en kontantinsats. Ett billån utan kontantinsats kan innebära högre månatliga betalningar och en längre återbetalningstid, men det gör också det möjligt för dig att skaffa en bil trots att du inte har de initiala medlen till hands. Som alltid är det viktigt att jämföra olika lånealternativ och förstå de fullständiga villkoren innan du tar ett beslut.

Köpa bil utan kontantinsats

För många kan tanken på att köpa en bil utan kontantinsats vara en attraktiv lösning. Detta tillvägagångssätt gör att du kan undvika den största kostnaden. Vilket kan vara en lättnad om du inte har tillräckligt med sparade pengar. Men det finns flera saker att tänka på när man överväger detta alternativ.

När du köper en bil utan kontantinsats finansierar du hela kostnaden för bilen. Vilket innebär att dina månatliga återbetalningar kommer att vara högre än om du hade lagt ner en initial summa. Dessutom kan räntan vara högre, eftersom långivaren tar en större risk. Du lånar pengar till att köpa en bil helt enkelt. Dock kan det bli svårare att få ett billån med betalningsanmärkningar om du inte har en kontantinsats.

Trots dessa faktorer kan det fortfarande vara en praktisk lösning för dem som behöver en bil snabbt. På Billån24 kan du jämföra olika lånealternativ från flera långivare som erbjuder billån utan kontantinsats. Med dessa alternativ kan du göra ett informerat beslut som passar din ekonomiska situation och låter dig köra hem i din nya bil utan att behöva betala en stor summa pengar i förskott.

Kontantinsats billån

Kontantinsatsen är en betydande del av processen att köpa en bil med ett billån. Det är den summa pengar du initialt betalar för bilen. Vilket minskar det totala belopp du behöver låna. Storleken på kontantinsats billån kan variera, men ofta förväntar sig långivarenen insats på cirka 20% av bilens totala pris.

Genom att göra en större kontantinsats minskar du den totala skulden. Det kan i sin tur leda till lägre månatliga betalningar. Dessutom kan en betydande kontantinsats bidra till en lägre ränta eftersom risken för långivaren minskar.

På den andra sidan spektrumet kan ett billån utan kontantinsats, som tidigare diskuterat, ge en snabbare väg till att äga en bil för de utan sparade pengar. Men det är viktigt att förstå att det kan innebära högre månatliga betalningar och räntor.

Så fungerar ett billån utan kontantinsats

Om du är intresserad av att ta ett billån utan kontantinsats är det ett helt vanligt privatlån du bör leta efter. Ett billån utan säkerhet är nämligen detsamma som ett billån utan kontantinsats. Tar du ett privatlån kan du nämligen bekosta hela bilens kostnad med lånet, vilket inte är en möjlighet om du väljer att ta ett billån med säkerhet. Då får du endast låna upp till 80 % av bilens kostnad och resterande 20 % måste du betala själv.

Svårt att bekosta dyr kontantinsats

Skulle du vilja köpa en bil som kostar 250 000 kr ligger handpenningen på 50 000 kr. Skulle du ta ett billån med säkerhet får du alltså låna 200 000 kr och övriga 50 000 kr måste du betala ur egen ficka. Detta är ingen liten summa och det är inte många som kan slänga fram 50 000 hur som helst, särskilt inte om man hunnit komma så långt i sitt sparande.

I och för sig skulle du kunna ta ett mindre privatlån för att bekosta handpenningen med att ha två stora lån hängandes över sina axlar är sällan att rekommendera. Utöver att du måste bekosta handpenningen själv finns det en hel del andra krav som måste uppfyllas för att du ska få ta ett billån med säkerhet.

Billån utan kontantinsats

Billån med säkerhet – dessa krav gäller

Om du tar ett billån med säkerhet gäller följande:

 • Bilen du köper får inte vara för gammal.
 • Bilen måste köpas av en professionell bilhandlare.
 • Du får endast låna till 80 % av bilens kostnad. Handpenningen på 20 % måste du betala själv.

Skulle du ta ett billån utan säkerhet kan du istället låna till hela bilens kostnad, under förutsättning att bilen kostar under 500 000 kr. På så sätt slipper du betala kontantinsats och du får köpa bilen av vem som helst. Vilket skick bilen är i spelar heller ingen roll. Dessutom brukar räntan för ett billån med säkerhet idag inte skilja sig avsevärt mycket ifrån ett billån utan säkerhet.

Billån utan kontantinsats – att tänka på

 • Först och främst bör du ifrågasätta om du faktiskt kan spara ihop till handpenningen på egen hand när du lånar till bil. På ett sätt är det bättre att själv bekosta handpenningen eftersom du då slipper låna lika mycket pengar.
 • Vad är det för bil du vill köpa? Är det en dyrare bil som kostar över 500 000 kr är ett billån med säkerhet nämligen ditt enda alternativ.
 • Se till att du kommer klara av återbetalningen. Planera en budget efter dina inkomster och utgifter. För att se hur mycket du kan betala på lånet varje månad utan att du behöver snåla för mycket.
 • Fundera på om du behöver ett låneskydd eller en inkomstförsäkring. Ett billån är ett stort lån och skulle du bli av med din inkomst kan lånet verkligen sätta dig i klistret.
 • Kom ihåg att lånet blir dyrare ju längre löptid du väljer. Se därför till att inte välja en allt för lån avbetalningstid.